Termín a místo. Dva klíčové prvky perfektně zorganizovaného vánočního večírku. Pojistěte si úspěch a zajistěte si místo v kalendáři vašich hostů co možná nejdřív. Pokud to necháte na poslední chvíli, riskujete, že už se do jejich diářů plných předvánočních akcií a nákupů nevejdete. A nejen to. Vánoce jsou vytížené období a ty nejlepší prostory jsou rozebrané již začátkem podzimu.
⠀
Termín
Nejoblíbenějším dnem pro večírek je tradičně čtvrtek. Pro letošek je favoritem 13.12. Čtvrtek 20.12. bude totiž pro hodně lidí již de facto prvním dnem vánočním. Pokud ale na vaši akci zvete hosty, o kterých víte, že obdrží vícero pozvánek na různé večírky, zvažujte i jiné dny, ať si nemusí vybírat a vy zbytečně nepřicházeli o účastníky. Pokud nemáte v plánu žádnou „divočinu“, také středa 12.12. může pro Vás fungovat naprosto bez problémů. Ve středu 19.12. si už nějakou tu „divočinu“ dovolit můžete, po tomto datu už totiž většina lidí na práci rezignuje. Pátky jsou vhodnější pro firemní večírek, jelikož zaměstnanci „obětují víkend“ raději pro party s kolegy nežli s obchodními partnery. S pátkem 21.12. bych to ale rozhodně neriskovala. Zkuste zvážit pátky 7.12. anebo 14.12.
⠀
Místo
Klíčovými parametry bude určitě kapacita a dopravní dostupnost. Zvažte ale i další aspekty jako je exkluzivita celého podniku, rušení nočního klidu, kompaktnost prostoru, možnost kouření anebo skryté přidané hodnoty jako je třeba vestavěná audio-vizuální technika, která Vám může v konečném důsledku ušetřit nemalé finanční prostředky v rozpočtu akce. Koukejte se kolem sebe, ptejte se známých, využívejte internetové vyhledávače a specializované stránky anebo si najměte eventovou agenturu.
⠀
Jakmile máte termín a místo, pošlete hostům „save the date“ pozvánku. Všechny další detaily večírku včetně oficiální pozvánky doladíte později. Teď je prioritou rezervace prostoru a termínu v kalendáři vašich hostů.